Ekonomichef till Motum AB

Bromma
Ansök senast: 2024-06-30

Ekonomichef till Motum AB

Ekonomichef • Stockholm

På Motum får du arbeta i ett bolag med tillväxt, både i Sverige och internationellt. Rollen innebär det yttersta ansvaret för den för legala redovisningen och rapporteringen. Du får möjlighet att utveckla struktur, utarbeta redovisningsstandards och processer för korrekt redovisning samt koncernrapportering.

Nu finns chansen att gå in i en ny roll som Ekonomichef på Motum!

Rollen innebär att du tillsammans med ditt team ansvarar för den legala redovisningen och rapporteringen för den svenska verksamheten. Du kravställer och stöttar de svenska dotterbolagen i redovisningsfrågor och är delaktig vid förvärv och att införliva de nya dotterbolagen. Vidare kommer du att ansvara för den legala redovisningen och rapporteringen för internationell verksamhet i Europa där man räknar med tillväxt. Ekonomichef ansvarar även för konsolideringen av Motumgruppen och den finansiella rapporteringen till ägarna, Mitsubishi Electric.

Om rollen

Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för att kvalitetssäkra redovisningen samt att säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal rapportering. Du får förmånen att arbeta med tre erfarna medarbetare. Du och ditt team driver utvecklingen av redovisningsfunktionen för att ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar att fortsätta utvecklas. 

Huvudsakligt ansvar

För den svenska verksamheten ansvarar ekonomichef ytterst för:

Månads- och årsbokslut

Inkomst- och skattedeklarationer

Att konsolidera de svenska dotterbolagen

Internkontroll

Kontaktyta mot externa parter

Likviditetsplanering i koncernen

Systemansvar för Cognos och ekonomisystem

Personalansvar för 3 medarbetare

För den internationella verksamheten är du som ekonomichef ansvarig för att utarbeta redovisningsstandards och processer för korrekt redovisning. Du arbetar med att fortsatt utveckla den legala koncernrapporteringen. Du konsoliderar och kravställer mot inrapporterande enheter utomlands och tillser att redovisningsregler i dotterbolag harmoniserar med svenska regler och IFRS.

För övrigt kommer du att vara delaktig i förvärvsprocesser och att införliva förvärvade bolag i Motumgruppen. Du ansvarar mot ägare för den finansiella rapporteringen och är motpart för internkontroll.

Motum erbjuder

Om du brinner för att göra skillnad och att driva Motums utveckling inom ekonomi så är detta en tjänst för dig. Hos Motum får du stor möjlighet att påverka din egen roll och göra skillnad i en koncern där entreprenörskap, prestigelöshet och kamratskap genomsyrar företagskulturen. Motum har ambitionen att bli en ledande aktör inom hållbarhet och driva utvecklingen av hållbara hissaffärer inom branschen.

Du blir en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus. Ett arbete inom ett företag där kunnande, kvalitet och erfarenhet värderas högt. Vi eftersträvar jämlikhet, jämställdhet och mångfald på våra arbetsplatser.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har goda kunskaper inom koncernredovisning, IFRS samt K3. Du har erfarenhet av internationell verksamhet samt tillväxtföretag och förvärv. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt är flytande i både svenska och engelska.

Det är en fördel om du har erfarenhet av Cognos och som person har du ett intresse av att utveckla system och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av personalledning.

Då rollen är ny ser vi att du är självgående och ansvarsfull, bra på både problemlösning och att få till goda samarbeten. Du kommer att vara med och driva utveckling och har som person ett proaktivt och initiativtagande förhållningssätt. Du har en coachande ledarstil och en prestigelös inställning. Du är givetvis även noggrann och strukturerad.

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar Motum med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se 070-796 95 97 eller Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se 076-013 28 00. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan!


Om Motum AB

Motum-koncernen är Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör med en omsättning på över 900 mnkr.

Vi erbjuder flexibla hiss- och portlösningar av högsta kvalitet med öppna system som är enkla att underhålla. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Vinga Hiss och Östgöta Portservice. Motum finns även i Norge.

På Motum arbetar över 400 personer med allt ifrån utveckling och administration till projektledning och installation.

Vi tror på att engagerade och nöjda medarbetare är nyckeln till företagets framgång och är måna om att alla trivs och har kul på jobbet.