Säkerhetsansvarig hos Motum AB

Sverige
Ansök senast: 2024-05-14

Säkerhetsansvarig

Motum är Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern. Vi är specialister på att installera, modernisera, serva och reparera hissar och portar. Säkerhet och god struktur är centralt för verksamheten. Vi är parallellt med det måna om att värna den lokala och familjära känsla i företaget. Det vill säga en kultur där vi alla bryr oss om varandra.

Om tjänsten

Vi söker en säkerhetsansvarig som ansvarar för upprätthållandet och den ständiga utvecklingen av företagets arbete inom områdena säkerhet och ISO-standarderna.

Som säkerhetsansvarig leder du företagets säkerhetsarbete och du kommer att rapportera till CHRO. Du ansvarar för upprätthållandet av företagets ledningssystem och förvaltningen av företagets säkerhets- och ISO-certifikat samt övervakar att verksamheten uppfyller gällande lag- och myndighetskrav.

I arbetet ingår bland annat att övervaka risknivåer, att tillsammans med Koncernledning fastställa och följa upp mål och indikatorer, utfärda revisions- och inspektionsprogram samt själv delta i revisioner, leda och övervaka verksamhetsförändringar samt implementera nya lag- och myndighetskrav.

Arbetet utför du delvis på något av våra kontor (placeringsort), men också på platser där den övriga operativa verksamheten bedrivs, exempelvis i samband med inspektioner, leverantörsbesök etc. En viss del av arbetstiden kan även ske på distans i hemmet.


Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom relevant område för rollen, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Branscherfarenhet inom fastighet, bygg eller eller annan liknande bransch med högt fokus på säkerhet
 • Ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet av revisions- och inspektionsverksamhet
 • God kännedom om ledningssystem
 • Miljökunskaper är meriterande
 • Svenska och engelska i tal och skrift

  

För att trivas och lyckas i den här rollen ser vi att du är en noggrann och strukturerad person. Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt, men också vara flexibel när så krävs. Som ledare är närvarande och lyhörd samt en förebild för företagets säkerhetskulturarbete. 


Motum är Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern. Vi är specialister på att installera, modernisera, serva och reparera hissar och portar. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Vinga Hiss och två dotterbolag i Norge. Tillsammans är vi runt 400 anställda och omsätter cirka 900 miljoner kr. Vi är ISO-certifierade inom områdena kvalitet (9001), Miljö (14001) och arbetsmiljö (45001).


Kontaktperson

Kajsa Johansson

kajsa.johansson@motum.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %