Inköps- och affärsutvecklingschef

Sverige
Ansök senast: 2024-05-01

Inköps- och affärsutvecklingschef 

Om tjänsten

Som Motums Inköps- och affärsutvecklingschef är du delaktig i utvecklingen av bolaget samt ansvarig för bolagets inköps- och utvecklingsarbete samt arbetar nära VD i operativa och strategiska frågor.

Du rapporterar till koncernchefen. Du är övergripande ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla bolagets inköps- och utvecklingsarbete vilket även inkluderar alla bolag som ingår i Motum-koncernen. Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:

 • Identifiera långsiktiga och konkurrenskraftiga inköpskanaler på relevant materiel.
 • Arbeta tätt ihop med befintliga och utvalda leverantörer i utvecklingsfrågor och skapa konkurrensmässigt fördelaktiga samarbeten.
 • Arbeta med effektiviseringar och kostnadsreduceringar hos befintliga leverantörer.
 • Ansvarig för utvecklingen av bolaget malldokument, standardavtal och andra inköpsverktyg.
 • Sammanställa rapporter avseende marknadsförhållanden och materielkostnader.
 • Övergripande rapportering av organisationens leverantörsmarknadsanalyser.
 • Identifiera potentiella kunder på målmarknaden och slutföra lämplig undersökningen om den potentiella kundens affärs- och/eller utrustningsbehov.
 • Utveckla relationer med potentiella kunder, samtidigt som du behåller befintliga kundrelationer.
 • Vara ämnesexpert på våra affärsprodukter, ansvara konceptutveckling, processer och operationer samt vara uppdaterad om branschnyheter.
 • Utvecklingspotential att ta en inköpsroll på Europa nivå.
 • Bidra i ledningsgruppen med att utveckla bolaget och stödja i inköps- och affärsutvecklingsfrågor.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet eller motsvarande minst 10 års praktisk erfarenhet varav 5 år som Inköps- och affärsutvecklingschef eller liknande. Du har god datavana inom relevanta områden samt god förmåga att kommunicera i både tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom fastighets- eller byggbranschen, men det är inget krav. Erfarenhet av internationellt samarbete är meriterande. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Om du brinner för att göra skillnad och att driva Motums utveckling inom Inköps- och affärsutveckling så är detta en tjänst för dig. Hos Motum får du stor möjlighet att påverka din egen roll och göra skillnad i en koncern där entreprenörskap, prestigelöshet och kamratskap genomsyrar företagskulturen. Motum har ambitionen att bli en ledande aktör inom hållbarhet och driva utvecklingen av hållbara hissaffärer inom branschen.

Du blir en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus. Ett arbete inom ett företag där kunnande, kvalitet och erfarenhet värderas högt.

Vi eftersträvar jämlikhet, jämställdhet och mångfald på våra arbetsplatser.

Om ansökan

Ansök genom att skicka in CV och Personligt brev.

Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta HR-chef Kajsa Johansson, 0732-00 12 86 alt. kajsa.johansson@motum.se eller Koncernchef Fredrik Eliasson, 0706-78 56 48 alt. fredrik.eliasson@motum.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Motum är Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern. Vi är specialister på att installera, modernisera, serva och reparera hissar och portar. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Norge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Vinga Hiss och Uniheis. Tillsammans är vi runt 400 anställda och omsätter cirka 900 miljoner kr


Kontaktperson

Kajsa Johansson

kajsa.johansson@motum.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %