Nu har ansökningsperioden till Motum Academy öppnat!

Se lediga tjänster

Hela Sveriges hiss- och portleverantör

Hissen är fastighetens hjärta och puls, en egen värld som ständigt är på alerten. Som den hållbara hiss- och portkoncernen är vår uppgift att nyinstallera, modernisera och utföra förebyggande underhåll på hissar och portar med hållbarhet i fokus. Vi tummar aldrig på kvaliteten och visar alltid respekt för både naturen och fastighetens arkitektur. Detta för att användarna och miljön ska trivas tillsammans i harmoni.

Motums hisstekniker/ portteknikerutbildning

Hiss- och portbranschen är i stort behov av utbildade tekniker med modern kompetens. Arbetet som hiss- och porttekniker är ett praktiskt och omväxlande arbete där du är ute mycket på fältet och installerar, moderniserar, servar och reparerar hissar och portar. Du får mycket eget ansvar och kan i stor mån planera ditt arbete själv.

Hösten 2022 startade Motum-koncernen upp en egen hiss- och portteknikerutbildning. Utbildningen består av 1 års grundutbildning och 6 månaders påbyggnadsutbildning. Under grundutbildningen blir man som student visstidsanställd med lön i ett av Motums dotterbolag och efter godkänd utbildning kommer man att erbjudas anställning i samma bolag. Direkt efter anställning påbörjas 6 månaders obligatorisk påbyggnadsutbildning med fokus på praktik. Utbildningens praktiska moment kommer att utföras på anställningsorten medan de teoretiska delarna genomförs vid koncernens utbildningscenter, Motum Academy i Stockholm.

Att arbeta hos oss

Motum-koncernen är Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör med en omsättning på 700 mnkr.

Vi erbjuder miljövänliga och flexibla hiss- och portlösningar av högsta kvalitet med öppna system som är enkla att underhålla. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Vinga Hiss, Östgöta Portservice, Roslagens Hiss och Uppsala Lyftservice. Motum finns även i Norge.

På Motum arbetar över 300 personer med allt ifrån utveckling och administration till projektledning och installation.

Vi tror på att engagerade och nöjda medarbetare är nyckeln till företagets framgång och är måna om att alla trivs och har kul på jobbet.

Vi erbjuder

Trygga anställningar inom företag som värderar kunnande och kvalitet högt

Bra utvecklingsmöjligheter inom Motum.

Marknadsmässiga anställningsvillkor med kollektivavtal

Att bli en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus

Lediga tjänster

Hisscentralen i Närke AB

Hissgruppen AB

Motum AB

Motum Hiss i Skåne AB

Utbildning

Vinga Hiss AB

Spontanansökan

Hisscentralen i Närke AB

Hissgruppen AB

ITK AB

Motum AB

Motum Hiss i Blekinge AB

Motum Hiss i Skåne AB

Motum Port AB

Nordisk Hiss AB

Nordisk Hiss i Värmland AB

Vinga Hiss AB

Möt några av våra medarbetare

Björn Söderström, Arbetsledare, ITK, Stockholm

Läs mer

Hittar du inget som passar dig? Prenumerera på våra lediga jobb!

Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt namn.

Mer om oss

Motum-koncernen är Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör. Tillsammans är vi över 300 anställda från norr till söder som servar, moderniserar och installerar nya hissar och portar. Hållbarhet är ett ledord på Motum och vi lägger stor vikt vid att våra lösningar ska vara bra för både människa och miljö. För att ge våra kunder så stor valfrihet som möjligt arbetar vi uteslutande med öppna system.